Tässä toinen lupaamani lahja-arvostelu! Sain siis joululahjaksi salaa jo pitkään toivomani sauvasekoittimen. Tänään panin sekoittimeni testiin tekemällä kasvissosekeittoa. Tässä tulee tämän simppelin keiton ohje:

Tarvitset:

2 pientä sipulia

1 bataatti

4 porkkanaa

2 perunaa

puoli pakettia sulatejuustoa

2 kasvisliemikuutiota

(pippuria, suolaa)

pinnalle halutessasi raejuustoa

Pese, kuori ja pilko kaikki kasvikset ja laita ne kattilaan. Täytä kattila vedellä siten, että kasvikset peittyvät ja laita kiehumaan, lisää joukkoon kasvisliemikuutiot. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää joukkoon sulatejuusto ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella, lisää halutessasi pinnalle raejuustoa ja nauti!

sose.jpg

Keiton soseuttaminen sujui tosiaan tällä tuliterällä OBH Nordican sauvasekoittimellani.

sose.jpg1.jpg

Sauvasekoitin oli pakattu kätevään rasiaan, joka toimii myös mittakulhona.

sose.jpg2.jpg

Teriä löytyi montaa sorttia. Näillä onnistuu mm. niin raakojen kuin keitettyjen kasvisten hienontaminen ja soseutus, lihan hienonnus sekä kerman ja taikinoiden vaahdotus. Monikäyttöinen laite on siis kyseessä!

Tärkeää laitteen pitkäikäisyyden kannalta lienee kuitenkin se, ettei sillä yritä hienontaa käyttöohjeiden vastaisesti jyviä, jäätä, kahvipapuja tai muskottipähkinöitä. Näin tehdessä laitteen takuu ei myöskään ole voimassa. Toinen tärkeä juttu on, ettei sekoitinta käytä yhtäjaksoisesti yli 1 minuuttia. Muuten laite on vaarassa ylikuumentua.

Sauvasekoitin toimi hyvin ja teki hetkessä keitetyistä kasviksistani ihanaa sosetta. Voin kyllä suositella tätä OBH Nordican sekoitinta. Hintaa tällä on noin 70 € ja kyllä tämä minusta hintansa väärti tämän kokeilun perusteella on, vaikka en tiedä olisinko itse tämän hintaista laitetta raaskinut ostaa. Tehot riittivät hyvin, eikä laite ylikuumentunut, kun en käyttänyt sitä yhtäjaksoisesti yli minuuttia. Kelpo kone siis!:)

sose.jpg3.jpg

Ja sosekeitto oli superhyvää, suosittelen kokeilemaan! Eikä mennyt kauaa! Ihanaa viikonlopun jatkoa!:)