Kerroin edellisessä postauksessa testanneeni uutta sauvasekoitintani tekemällä kasvissosekoittoa. Mutta mitä niiden juuresten kuorille kävi? Biojätteeseen? Ei tällä kertaa!

sipsit.jpg

Tein niistä sipsejä! Tämä onnistui melko samalla tavalla kuin taannoin tehdessäni lehtikaalisipsejä.

sipsit.jpg1.jpg

Eli uuni lämpenemään 100-150 asteeseen (riippuu uunisi tehoista, kannattaa ekalla kerralla kokeilla ja tarkkailla tilannetta etteivät sipisi kärähdä:S). Kuorijätteen päälle tilkka öljyä ja suolaa ja uunin lämmettyä paistumaan noin tunniksi.

sipsit2.jpg

Tälläisiä sipsejä minä sain aikaan! Ei ehkä niin kauniita, mutta hyviä!:) Kannattaa kokeilla! Mutta muutaman asian opin: sipsit palavat helposti, joten tarkkaile ensimmäisellä kerralla sipsejä tasaisin väliajoin ja laske tarvittaessa uuniin lämpötilaa, älä laita liikaa suolaa ja öljyä (!), äläkä kasaa sipsejä liian paksulti päällekkäin (muuten niistä ei ole yhtä rapeita) ja jätä porkkanoiden kuoret suosiolla pupuille tai biojäteastialle, niistä ei tule hyviä sipsejä, ainakaan minun makuuni!

Mutta vaikka omatekoisten sipsien valmistus ei ole aivan yhtä helppoa kuin voisi kuvitella, on se kuitenkin tarpeeksi helppoa (ja halpaa), että olen jäänyt vähän koukkuun. Omatekoiset sipsit ovat mielestäni oikeasti hyviä ja kulut lähes olemattomat, varsinkin jos hyödyntää juurikin muiden ruokien valmistuksessa syntyvää kuorijätettä. Enää ei tee mieli maksaa sipsipussista montaa euroa! Suolan ja öljyn määrää säätelemällä saa omatekoisista sipseistä myös varmasti kaupan vastineita terveellisempää naposteltavaa:)