Nyt haluan esitellä teille uuden tuttavuuteni, nettikirpputori Vähänkäytetyn. Kyseessä on viime vuonna käynnistynyt suomalainen nettikirpputori, joka toimii ostajan näkökulmasta melko samoin periaattein kuin mikä tahansa verkkokauppa, tietenkin sillä poikkeavuudella, että myytävä tavara on käytettyä. Ostamansa tavarat on nimittäin mahdollista  palauttaa 14 vuorokauden kuluessa postikulujen hinnalla, eivätkä kauppaa siis käy myyjät ja ostajat keskenään vaan myyjät postittavat tavaransa Vähänkäytetyn varastolle, josta ne sitten postitetaan eteenpäin, kun ostaja ilmaantuu. Itse shoppailu tapahtuu, kuten missä tahansa verkkokaupassa. Selailet tuotteita eri kategerioista ja klikkailet itseäsi miellyttävät tuotteet ostoskoriin, jonka kautta myös tilauksen teko hoituu.

Tämä on uutta verrattuna esimerkiksi Huuto.netiin tai facebookkirppariryhmiin, joissa välittävä osapuoli pitää yllä ainoastaan itse sivustoa ja kauppa käydään suoraan myyjän ja ostajan välillä. Yleensä suorat kaupat toimivat hyvin, mutta eivät aina. Myöskään palauttaminen ei näiden sivustojen kautta onnistu yleensä kovin helposti. Siksi uskonkin, että Vähänkäytetyn kaltaiselle palvelulle on varmasti tilausta, etenkin käytettyjen merkkivaatteiden myynnissä. Varsinkin vaatteiden ostaminen sovittamatta on aina hieman riskipeliä, joten on kiva tietää, että ostamansa tuotteet on mahdollista palauttaa.

Itse olen ehtinyt ostaa Vähänkäytetystä tuotteita muutamaan kertaan ja kerran olen ehtinyt itsekin laittaa tavaraa myyntiin. Kaikki on sujunut todella hyvin. Otin kuvat viidestä eri tuotteesta (viisi tuotetta on muuten minimimäärä jos haluaa laittaa tuotteita myyntiin), kirjasin tuotteiden tiedot Vähänkäytettyyn ja lähetin hyväksytettäväksi. Muutaman päivän päästä sain tuotekoodit, jotka minun piti teipillä kiinnittää tuotteisiini ja lähettää Vähänkäytetyn varastolle. Postitus onnistui kätevästi läheisen Siwani kautta maksutta. Vähän ajan päästä sain tiedon tuotteitteni saapumisesta varastolle ja niiden siirrosta nettiin. Tämän jälkeen minun ei sitten muuta tarvinnutkaan kuin odotella:)

Tuotteeni näkyivät Vähänkäytetyn sivustolla 4 viikon ajan minun määrittelemini hinnoin, joihin oli tehty euron korotus. Niiden tuotteiden, jotka eivät 7 päivässä olleet menneet kaupaksi, hintaa Vähänkäytetty laski 20 prosentilla. Hintaa alennettiin joka viikko, kunnes neljä viikkoa oli kulunut umpeen tai tuote oli mennyt kaupaksi. Mielestäni tämä alennussysteemi oli toimiva juttu sekä ostajan että myyjän näkökulmasta. Tuotteet menivät paremmin kaupaksi ja hintataso on mielestäni tuossa palvelussa varsin kohtuullinen.

Viidestä myyntiin laittamastani tuotteesta oli neljän viikon kuluttua ostettu kolme, jota pidän suhteellisen hyvänä saldona. Minun olisi ollut mahdollista saada takaisin kaksi myymättä jäänyttä tuotettani postikulujen hinnalla, mutta tuotteet eivät olleet kyllin arvokkaita tai rakkaita, että olisin niin halunnut tehdä. Näin päätettyäni Vähänkäytetty lupasi toimittaa tuotteeni lahjoituksena Suomen Punaiselle Ristille. Mikä tavarasta eroon haluavan unelma! Ei enää kirppispöytien tyhjennystä!;)

Myyntituotot minun oli mahdollista saada 14 päivää tuotteiden myyntiajan jälkeen eli, kun tuotteiden palautusaika oli kulunut umpeen, vähennettynä myyntieräni postikuluilla (6,9e). Tuotto oli mahdollista käyttää myös Vähänkäytetyssä shoppailuun tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Tästä hyväntekeväisyyden vahvasta läsnäolosta Vähänkäytetyssä kovasti pidänkin. Tuottoja oli mahdollista lahjoittaa Kirkon Ulkomaanavulle, Uudelle lastensairaalalle, Pelastakaa Lapset ry:lle tai Punaiselle Ristille. Lisäksi Vähänkäytetty lupaa lahjoittaa jokaista myytyä tuotetta kohden 0,1 euroa myyjän edellämainituista vaihtoehdoista valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Aivan fantastista mielestäni!:)

Mutta, miten sen tilityksen kanssa kävi? No, taisin sortua vähän shoppailemaan... Mutta puolet sentään myyntituotoistani onnistuin säästämään ja pyysin palvelun kautta kyseisen summan tilitystä tililleni. Rahat näkyivätkin tililläni muutaman päivän kuluttua.

Olen siis ollut todella tyytyväinen tähän palveluun ja toivon kovasti, että se menestyisi. Vielä tuotteita nimittäin ei ole liiaksi asti tarjolla. Toisaalta se on kiva, kun kaikki kategoriat jaksaa selata läpi:) Mutta se huono puoli Vähänkäytetyssä on, että se on selkeästi suunnattu vain naisille. Tuotekategeriat rajoittuvat naisten- ja lastenvaatteisiin sekä lasten tarvikkeisiin ja harrastusvälineisiin. Mutta kenties me naiset niitä innokkaimpia nettikirpputorien käyttäjiä olemmekin;) Suosittelen joka tapauksessa tutustumaan Vähänkäytetyn valikoimiin! Heidän sivuilleen pääsette tästä: TÄSTÄ.

Tässä vielä pieni maistiainen yhdestä tekemästäni löydöstä;)

v%C3%A4h%C3%A4n%20k%C3%A4ytetty.jpg1.jpg