Suomi nousuun uusilla yrityksillä? Tätä monien puolueiden edustajat tuntuvat toivovan. Että yrittäjät loisivat uusia työpaikkoja, niin itselleen kuin mielellään muillekin ja kantaisivat kortensa valtion kekoon verojen muodossa. Yrittäjyyden alkua helpottamaan valtiolla onkin tarjolla monenlaisia tukimuotoja. Ja epäilemättä yrityksille on tulevaisuudessa yhä enemmän tilausta myös asiakkaiden suunnalta julkisen sektorin jatkuvasti kaventuessa. Kannattaisiko siis yrittää?

yritt%C3%A4j%C3%A4.jpg

Itse tulin siihen tulokseen, että kannattaa, kuten edellisessä postauksessani kerroin. Tässä muutamia syitä miksi tähän ratkaisuun päädyin:

- yrityksen perustaminen netissä on helppoa! PERUSTAYRITYS-sivustolla homma hoituu maksutta vartissa.

- toiminimen perustamiseen ei tarvita suuria pääomia, 110 euroa riittää.

- valtio tarjoaa useimmilla paikkakunnilla maksutonta yritysneuvontaa ja -koulutusta, josta saa apua mieltä askarruttavissa asioissa. Itse kävin paikallisen yritysneuvojan luona juttelemassa muutaman kerran ennen yritykseni perustamista.

- yritystoimintaa on mahdollista lähteä kokeilemaan sivutoimisesti. Sivutoiminen yrittäjä saa toimia alv:ttomasti 8500 euron vuotuiseen liikevaihtoon saakka. Tähän rajaan saakka maksat yrityksesi tuloista yritystoimintaasi kuluneiden kustannusten vähentämisen jälkeen siis vain henkilökohtaisen veroprosenttisi mukaan. Kirjanpidoksi riittää yhdenkertainen kirjanpito eli tulojen ja menojen ylöskirjaaminen. Itse toimin tällä hetkellä sivutoimiyrittäjänä, koska olen vielä opiskelija.

- jos olet päätoiminen yrittäjä, sinun on mahdollista hakea starttirahaa, joka on 32,80 euroa päivältä maksimissaan 18 kuukauden ajan. Starttirahaan on mahdollista saada myös harkinnanvaraista korotusta. Muistathan, että starttirahaa tulee hakea ENNEN yritystoiminnan aloittamista!

- voit saada palkkatukea jos palkkaat työttömän työntekijän, jolla on vaikeuksia työllistyä. Lisää tietoa palkkatuesta löytyy: TÄÄLTÄ.

- yrittäjänä päätät itse kaikesta! Tämä voi olla toki myös yrittämisen haastava puoli:)

P.s. Kuva on otettu löytämästäni ilmaisesta kuvapankista, johon suosittelen tutustumaan jos tarvitset kuvia! Eli: Pixabay. com.