Suola, joka kodin mauste toimii kätevänä apurina myös siivouksessa. Sokerin tapaan suolaa voi käyttää hangatessa pinttyneitä tahroja irti. Tällöin on syytä kuitenkin olla varovainen, jottei pinta vahingossa naarmuunnu. Mutta suola toimii myös monessa muussa tehtävässä, kuten

- poistaa hajuja! Tee seos etikasta ja suolasta, laita raikastusta tarvitsevaan kohteeseen. Anna vaikuttaa yön yli. Tuuleta, jotta etikan haju poistuu.

- poistaa pohjaan palaneen maidon! Kostuta kattila, jonka pohjaan on palanut maitoa ja ripottele sen päälle suolaa, anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Harjaa.

suolaa.jpg

- poistaa ruostetahroja! Liota suolaa sitruunamehuun ja levitä ruosteiseen kohtaan, hankaa kevyesti ja anna vaikuttaa. Huuhtele.

- auttaa hopean kiillotuksessa! Liota suolaa alumiinifoliolla vuoratussa astiassa olevaan kuumaan veteen, sekoita ja upota hopeaesine veteen. Anna vaikuttaa 2-15 minuuttia ja huuhtele. Kokeile ensin laimella seoksella ja lyhyellä liotusajalla!

- tuoreen punaviinitahran poisto! Hiero tahraan runsaasti suolaa ja huuhtele viileällä vedellä (myös kivennäisvesi voi toimia!). Pese koneessa valkuisuainetta sisältävää pesuainetta käyttäen.

suolaa1.jpg

- hikitahrojen poisto! Pyyhi hikitahroja suolaliuoksella (litra vettä/4rkl suolaa). Pese normaalisti.

- kalkkisaostumien poisto! Sekoita keskenään suolaa ja etikkaa. Levitä kalkkisaostumiin, anna vaikuttaa hetki ja huuhtele.

Ihmeaine tämä suolakin, vai mitä!:D

Kuvat: pixabay.com.