Pahoittelut, kun olette tovin joutuneet odottamaan jatkoa ikkunanpesuvinkkeihin. Yrittäjän ja opiskelijan arki on välillä kiireistä, sanotaanko vaikka näin. Mutta nyt itse asiaan! Kun kaihtimet ja puitteet on puhdistettu päästään viimein ikkunoiden pesuun:)!

ikkunanpesu.jpg

1. Valitse ikkunanpesupäiväksi pilvipoutainen, tuuleton sää. Suoralla auringonpaisteella ikkunat jäävät helposti raidallisiksi, koska aurinko saattaa kuivattaa lasit kesken pesua. Samoin voi käydä jos sää on kovin tuulinen. Sateella pesu onnistuu toki ikkunoiden sisäpinnoilta, mutta ulkopintojen kuivaus on haastavaa ja vettä saattaa lisäksi sataa sisälle.

2. Suojaa lattia ikkunan alla esim. lakanalla tai sanomalehdillä roiskeiden varalta.

3. Valmista pesuainevesi. Ämpärilliseen vettä riittää yksi tippa käsiastianpesuainetta! Suurempi määrä pesuainetta ei paranna pesutulosta vaan voi päinvastoin luoda ikkunoihin ikävän harmaan kalvon, jota on vaikea saada pois. Ikkunoiden huuhtelu ei myöskään ole tarpeen, kun annostelet ainetta tarpeeksi vähän. Voit lisätä pesuveteen ruokalusikallisen etikkaa kirkastamaan ikkunoita. Lämmin vesi poistaa viileää paremmin etenkin rasvapohjaista likaa.

4. Aloita peseminen sisätilan uloimmasta lasista, jottei pestyihin pintoihin tulisi roiskeita. Älä käytä liian märkää pesintä, jottei valuva vesi sotke ikkunoiden puitteita ja ympäristöä. Pese todella likaiset pinnat useampaan kertaan. Vaihda pesuvesi riittävän usein. Käytä tarvittaessa apuna varrellista ikkunanpesintä. Vältä kurkottelua ja jakkaroilla kiikkumista.

5. Kuivaa ikkunankuivaimella yhdensuuntaisin vedoin, kuivaa kuivain liinaan jokaisen vedon jälkeen. Älä paina kuivainta liian kovaa, jottei ikkuna naarmuunnu.

6. Kuivaa puitteet ja ikkunoiden reunat liinalla.

7. Sulje ikkuna huolellisesti.

8. Pyyhi mahdolliset roisketahrat ikkunaa ympäröivistä pinnoista, huolla välineet ja vie ne takaisin paikoilleen. Laita verhot paikoilleen.

Nauti puhtaista ikkunoistasi ja lisääntyneestä valon määrästä!:)

Kuva: pixabay.com.