Juhannuksesta alkaa monilla kesälomat ja jos ei kauemmas, niin ainakin naapuriimme Viroon vie monen suomalaisen askeleet ainakin kerran kesän aikana. Mukaan monelle tarttuu edullista alkoholia, mutta kannattaisiko Virosta tuoda jotain muutakin? Minä eksyin viimeksi ihanassa naapurimaassamme vieraillessani tälläisen kaupan eteen ja päätin ottaa asiasta selvää:)

siivouskauppa.jpg3.jpg

Liike sijaitsee varsin lähellä Pärnun keskustaa ja sisältää melko runsaan valikoiman niin ammatti- kuin yksityiskäyttöön soveltuvia siivousaineita ja -välineitä.

siivouskauppa.jpg2.jpg

siivouskauppa.jpg

siivouskauppa.jpg1.jpg

Valikoimiin kuului monia itselleni vieraita tuotemerkkejä, mutta myös monia tuttuja, suomalainen Kiiltokin oli täällä edustettuna:) Esimerkiksi ylläolevassa kuvassa ollut Kiillon tiilenpesuaine maksoi tässä kaupassa 4€. Suomessa vastaavan pakkauksen hinta on 2-3 euroa korkeampi.

Tämä kuvaa mielestäni hyvin liikkeen hintatasoa; Suomessa tuttuja tuotteita saa hieman edullisemmin. Todelliset säästöt kuitenkin syntyvät jos uskaltautuu kokeilemaan paikallisia tai Itä-Euroopasta tuotuja merkkejä, joiden hinnat ovat huomattavasti suomalaisten brändien tuotteita edullisempia. Itse ostin testimielessä paikallisen myyjän suosittelemat ikkunanpesuvälineet ja -aineen.

siivouskauppa.jpg4.jpg

Tämä litranpullo green care pesuainetta maksoi 7,45 euroa. Hinta oli mielestäni edullinen, koska kyse on todella riittoisasta tiivisteestä. 8 litraan vettä tätä tarvitsee lisätä vain 20 ml. Plussaa tämä tuote saa ehdottomasti myös pohjoismaisesta ympäristömerkistä sekä EU:n Ecolabel-merkistä. Pesuaine ei suomalaisiin hajustettuihin tai hajuttomiin tuotteisiin tottuneena tuoksunut kovin miellyttävältä, mutta pesuteho oli hyvä.

Sen sijaan ostamani paikallinen ikkunanpesin tuntui siroihin, SINI-tuotesarjan ikkunanpesimiin verrattuna raskasrakenteiselta ja hieman kömpelöltä. Pesinosa oli varsinkin märkänä todella painavan tuntuinen, koska se oli tehty paksuhkoista polyesterilangoista, eikä kevyempirakenteisesta mikrokuidusta. Mutta toisaalta, tuntui että pesin imi itseensä likaa ilmiömäisen hyvin, eikä sitä tarvinnut huuhdella ehkä yhtä usein kuin mikrokuituista pesintä. Omat hyvät ja huonot puolensa siis näillä välineillä, kuten useimmilla asioilla. Ja tottumiskysymyksiä varmasti myös.

Mutta jos siis olette lähdössä Viroon lomalle, suosittelen katsastamaan myös siivouskaupat, ainakin mikäli teillä on laukuissanne tilaa ja tarvetta isommalle satsille. Kyllä siinä nimittäin jonkin verran säästää. Tämän minun katsastamani Ideaalpuhastuksen kotisivut löytyvät TÄÄLTÄ. Mukavaa lomaa kaikille lomansa aloittaneille!:)