Joskus hyvistä yrityksistä huolimatta banskuille saattaa käydä näin...

pilaantunut%20bansku.jpg

Onko tälläisten banaanien kohtalona biojäteastia jos tummien banskujen syöminen sellaisenaan ällöttää? Ei toki! Tummuneita banaaneja voi hyödyntää vielä monin eri tavoin. Ensinnäkin ylikypsät banskut tuovat leivonnaisiin ja muihin ruokiin ihanaa makeutta ja mehukkuutta. Mikset pyöräyttäisi vaikkapa banaanikakkua, -muffinseja tai sekoittaisi banaanit puuron joukkoon? Banaaniletut syntyvät helposti, kun sekoitat keskenään muussatun banaanin ja yhden munan. Vieläpä gluteenittomana!

Kylmiä herkkuja banaanista puolestaan saa, kun kuorit ja paloittelet ne ja laitat palat muutamaksi tunniksi pakastimeen. Tässä on oiva raaka-aine pirtelöille ja smoothieille, joille jäätynyt bansku tuo kivaa viileyttä ja kuohkeaa rakennetta. Kannattaa kokeilla banskun soseutusta myös pelkästään ja maustaa sose ainoastaan makusi mukaan esim. marjoilla tai kaakaojauheella. Ihana sorbetti on valmis! Toki jäiset banaanipalat toimivat myös sellaisinaan. Kokeile jäisten banskupalojen dippaamista esim. sulatettuun suklaaseen ja (toivon mukaan) lämpimän kesäpäivän viilein herkku on valmis!

Miten on, aiotteko kokeilla jotain yllämainituista? Meikäläinen on osaa jo kokeillut ja voin kertoa, että vinkit todella toimii! Loputkin menee ilman muuta kokeiluun:)! Banskut rules!:D