Kirjoista puheenollen en voi olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni ja mainostaakseni hieman rakkaan ystäväni esikoisromaania, Kirottu merimies. Ystäväni Taru Tirkkonen on kirjoittanut ja lukenut lapsesta saakka ja nyt vihdoin hänen romaaninsa on edennyt kustannettavaksi asti! Olen niin ylpeä ystävästäni.

Tarun%20kuva.jpg2.jpg

Tässä Tarun omin sanoin:

"Kirotun merimiehen kirjoittamiseen meni pari vuotta, lähinnä koska kirjoitin vain osa-aikaisesti. Tarina minulle tuli mieleen pääkohtineen jo ennen kuin varsinaisesti edes aloitin kirjoittamisen. Sen innoituksena toimi usko Jumalan armoon eli siihen, että Jumala antaa katuvalle anteeksi. Kirjaan on myös varmasti vaikuttanut kaikki koskaan lukemani kirjallisuus ja elämäni tapahtumat. Kirjoitusprosessin aikana tarina sitten täydentyi ja sai sivuepisodeja, ja jossain vaiheessa tarina ja henkilöt tuntuivat saavan aivan oman elämänsä. Tarina alkoi edetä yhä enemmän sen mukaan, mikä tuntuisi uskottavalta tilanne, tapahtumapaikka ja päähenkilön luonne huomioon ottaen.

Tarinan pääkohdat eivät muuttuneet, mutta kuin huomaamatta kirjan tematiikka muuttui hiukan painotukseltaan. Tärkeäksi tuntui nousevan päähenkilön henkinen matka kohti katumusta. Jouduin pohtimaan, miten Bretel milloinkin kehenkin suhtautuisi ja minkä kuvan hänen tekonsa antaisivat hänen henkisestä tilastaan. Toisaalta henkilöiden ja tarinan muuttuminen elävämmiksi auttoivat. Erilaisten tapahtumavaihtoehtojen määrä kun tuntui vähenevän, sillä jotkin asiat tuntuivat uskottavammilta kuin toiset."

Tässä pieni makupala itse kirjasta:

"Näistä rikoksista annan sinulle kovimman rangaistuksen, jonka keksin. Se ei ole kuolema, koska sinun halutaan oppivan katumaan tekojasi. Kuolema olisi vain helppo pako."

merirosvo.jpg

Ja takakannen esittelyteksti:

"Merirosvokapteeni Bretel Raghnarsson on innoissaan, kun hän saa kiinni rikkauksia täynnä olevan Kultapärskeen. Laivalla hän kuitenkin tapaa Rishiak-velhon, joka kiroaa Bretelin hänen tekemiensä murhien ja muiden rikosten tähden. Kirous pakottaa Bretelin pysymään avomerellä kymmenen kuukautta vuodesta. Bretelin laiva, Merenkävijä, alkaa käyttäytyä oudosti, ja kirouksen vastusteleminen vie pikkuhiljaa Breteliltä näön. Kestää pitkään, ennen kuin hän oppii syyttämään itseään omasta tilanteestaan. Seuraa epätoivoa ja äärimmäisiä päätöksiä sekä yllättäviä käänteitä. Kirottu merimies on tarina pahuudesta, katumaan oppimisesta ja parannuksen tekemisestä."

Ja tietenkin Tarun kirjaa on mahdollista myös ostaa, suoraan kirjailijalta hintaan 26 euroa, joka sisältää postikulut. Lähetä sähköpostia osoitteeseen: tatirkko@gmail.com ja Taru lähettää kirjansa sinulle. Tässä oiva mahdollisuus tukea nuorta kirjailijaa ja hankkia jo vaikka ennakkoon joululahjoja!;)