Ajan myötä valkoiset tekstiilit tuppaavat harmaantumaan. Valkopesuaine on pitänyt lakanani kivan vaaleina, mutta ongelmana minulla on ollut hienopesua vaativat valkoiset vaatteet, valkopesuaine kun yleensä vaatii vähintään 40 asteen lämpötilaa aktivoituakseen. Päätin kokeilla toisiko Dr. Beckmann apua ongelmaani.

valkaisija.jpg

Pakkauksen kansi vaikutti houkuttelevalta ja sorruin ostamaan siis tämän (vain) kaksi valkaisujauhepussia sisältävän pakkauksen reilun neljän euron hintaan. Pakkaus lupasi valkaisuaineen tehoavan jopa 20 asteessa ja, että tuote on ympäristöystävällisesti biohajoava.

valkaisija.jpg1.jpg

Lisäsin siis yhden tälläisen annospussin valkopyykkini sekaan, lisäsin normaalisti pesuainetta ja laitoin koneen pyörimään 30 asteen hienopesuohjelmalla. Lopputulos oli... No, hienoinen pettymys, kenties liian korkeista odotuksistani johtuen. Vaatteeni vaalentuivat suunnilleen saman verran kuin lakanani pestessäni ne valkopesuaineella. Ero oli siis havaittavissa oleva, mutta vaatteeni eivät värjäytyneet hohtavan valkeiksi, kuten ylisuurine odotuksineni olin odottanut. No, mutta oli tästä Super Valkaisijasta se etu, että sen toiminta käynnistyi matalammassa lämpötilassa kuin normaali valkopesuaineeni. Mutta olisinko tästä ilosta valmis maksamaan enää yli 2 euroa per koneellinen? En, ainakaan kovin usein.

Mutta ajattelin viipyä tämän aiheen äärellä taas hieman pidempään. Ensi viikolla siis luvassa lisää keinoja valkaista pyykkiä!:)