Lupasin edellisessä postauksessani testata bongaamiani värinkeräysliinoja ja niin tein. Dr. Beckamannin kestokäyttöinen värin-ja liankerääjäliina löysi siis tiensä ostoskoriini suolaiseen reilun kuuden euron hintaan. Liinan tosin luvattiin kestävän jopa 30 pesukertaa.

pyyki.jpg

Liinan käyttö oli helppoa. Minun ei tarvinnut tehdä muuta kuin laittaa liina pyykkini joukkoon ja lisätä pesuainetta normaalisti. Vähän kyllä suoraan sanoen hirvitti laittaa sekaisin mustia ja valkoisia pyykkejä. Näin en ole varmaan koskaan aiemmin tehnyt!

Onneksi pelkoni osoittautuivat turhiksi, valkoiset paitani olivat pesun jälkeen edelleen valkoisia. Värinkeräysliina oli sen sijaan värjäytynyt harmaaksi.

pyyki2.jpg

Mutta mihin tämän liinan teho perustuu? Pääsisikö samaan tulokseen jos pyykin sekaan laittaisi värinkeräsliinan kaltaisen puuvillapyyhkeen? Ehkäpä ei... Teho perustuu nimittäin liinan saamaan kationiseen käsittelyyn, joka on tavallisten tekstiilien värikäsittelylle vastakkainen. Tämän takia värinkeräysliina vetää puoleensa muista tekstiileistä pesussa irtoavia värimolekyylejä. Mielenkiintoista!

Vaikka yleisesti ottaen kaikista ekologisinta ja edullisinta on varmastikin pyykin oikeaoppinen lajittelu, on tämä värinkeräysliina aika näppärä apuri mustavalkoista pyykkiä pestessä sekä yksinasuvan taloudessa, jossa täysiä koneellisia saman väristä pyykkiä syntyy kovin hitaasti. Itse olen ainakin yksinasuvana joutunut usein pesemään vajaita konneelisia, jotta saisin harvat valkoiset vaatteeni jälleen käyttöön. No, nytpä taitaa olla tämäkin ongelma ratkaistu. Jee! Tykkäsin kyllä siis tästä tuotteesta, vaikka se hieman hintava olikin. Oletteko muut ehtineet kokeilla?