Jokavuotinen lahjarumba on taas täydessä käynnissä ja koteihin eksyy tavaroita, joiden käyttöikä ei välttämättä ole kovin pitkä. Tavarat päätyvät nopeasti turhakkeiksi kaapin nurkkiin tai kaatopaikan kuormikkeiksi. Miten tätä rahan ja luonnonvarojen turhaa kulutusta voisi vähentää? Lahjojahan on kuitenkin kiva saada ja antaa, ne ovat tärkeitä sosiaalisia viestejä, merkkejä välittämisestä.

Itse olen jo pitkään pyrkinyt hankkimaan ystävilleni ja perheelleni vain sellaisia lahjoja, joita voisin olettaa heidän todella käyttävän ja tarvitsevan. Hyviä vaihtoehtoja voisivat esimerkiksi olla saippuat ja hygieniatuotteet, kuten myös ruokalahjat. Näitä hankittaessa täytyy vain toki olla tietoinen lahjansaajan makumieltymyksistä ja mahdollisista allergioista tmvst.  Ei lainkaan hullumpi keino ole myöskään kysyä suoraan lahjansaajan toiveita. Näin saattaa ilmetä jokin todellinen tarve ja lahja tulee varmasti käyttöön. Nykyään on paljon mainostettu myös erilaisia aineettomia lahjoja, kuten esimerkiksi lahjakorttia johonkin liikkeeseen tai vaikkapa leffalippua. Aineettomat lahjat ovat mielestäni loistava lisä mahdollisiin ekologisiin lahjoihin. Erilaiset palvelut ovat todella ekologinen vaihtoehto ja tukevat lisäksi paikkakunnan yrittäjiä.

Esittelen nyt tässä yhden tänä jouluna itselläni käytössä olleen lahjareseptin, eli riisimurosuklaa:) Tämä on monelle varmasti tuttu ja mielestäni se soveltuu erityisen hyvin uusavuttoman lahjavinkiksi, koska se on todella yksinkertainen, nopea ja siinä on lähes mahdotonta epäonnistua mikäli seuraa ohjetta! Lahjan voi kruunata laittamalla valmiin riisimurosuklaan kauniisiin leivontavuokiin, ja joululahja on valmis! Ohjeesta tulee noin 15-20 leivontavuoallista (riippuen minkä kokoisia vuokia käyttää), joten ohjeella valmistuu lahja samalla kertaa useammallekin ystävälle:)

250g kookosrasvaa
250g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
noin puoli pakettia riisimuroja
5 litran kattila eli suht iso siis:)
jämäsuklaita
leivontavuokia

1. sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä (rasva ei saa missään vaiheessa kiehua)
               Vinkki! Kookosrasva myydään yleensä 500 gramman pakkauksessa, jonka saa halkaistua parhaiten  sahalaitaisella veitsellä. Jos halkaisu tuntuu hankalalta, kannattaa saman tien tehdä kaksinkertainen annos;)
2. mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe ja siivilöi ne sulaneen rasvan sekaan koko ajan sekoittaen
3. sekoita joukkoon suklaalevyjen jämiä makua antamaan
4. sekoita riisimurot sekaan
5. annostele sekoitus leivontavuokiin ja anna hetki jäähtyä
6. laita riisimurosuklaat jääkaappiin jähmettymään yön yli
7. riisimurosuklaa on valmis annettavaksi lahjaksi!!:)





Mitä mieltä olette tästä lahjavinkistä?