KASSIK.jpg

Tänään alkavan naistenviikon kunniaksi luvassa blokkauksia, jotka ovat suunnattu vain naisille! Mutta saa näitä toki miehetkin lukea mikäli haluavat oppia jotain uutta naisten maailmasta;)

Aloitetaan siis käsilaukusta, jokanaisen vakivarusteesta, jollainen toki minultakin löytyy. Hivenen siis järkytyin, kun luin (olikohan Iltasanomat), että tutkijoiden mukaan käsilaukusta löytyy keskimääräisesti enemmän mikrobeja kuin wc-istuimesta! Tietenkin tämäkin tulos riippuu varmasti paljolti tapauksesta, mutta ainakin minun on väite omalla kohdallani pelottavan helppo allekirjoittaa. Pesenhän wc:ni lähes viikottain, mutta käsilaukkuani, öö; en koskaan!

Niinpä, käsilaukkua tulee moni varmasti harvemmin pesseeksi, vaikka usealla se on päivittäisessä käytössä ja mukana kaikenlaisissa ympäristöissä. Päätinkin selvittää, miten voisin saada tekonahkaisen käsilaukkuni puhtaammaksi. Tyhjentäminen ja pölyjen ravistelu kuuluivat jo aiemminkin rutiineihini, mutta mitä sen jälkeen? Pinnan voi tietenkin pyyhkiä kostutetulla mikrokuituliinalla ja ehkä sisäpuolenkin. Mutta mitä tehdä jos kaipaa hieman perusteellisempaa puhdistusta?

Otin yhteyttä SOL-pesulapalveluihin ja sain sähköpostiini vastauksen jo saman vuorokauden aikana. Heille voi viedä käsilaukkunsa pestäväksi! Nahkaisen tai mokkaisen laukun puhdistaminen maksaa hieman yli viisikymmentä euroa, tekonahkaisen puhdistuksen vastaaja arveli huomattavasti edullisemmaksi. Ovathan nuo hinnat opiskelijalle varsinkin hieman tyyriin kuuloisia, mutta jos olisin vakiintunut jonkun tietyn, laadukkaan laukun käyttäjäksi, niin kyllä saattaisin olla valmis tuon verran pesusta maksamaankin.

Mutta miten te, arvon naiset, huolehditte laukkunne puhtaudesta, vai huolehditteko? Niksejä, kokemuksia? Olisi mukava kuulla:)