Olin jo pitkään miettinyt kivaa ja ekologista vaihtoehtoa joulupapereille. Kauniilla kääreellä kun lahjan saa helposti näyttämään todellisuutta arvokkaammalta ja hienommalta. Kääreettä lahjan antaminen ei olisi siis sopinut esteettiselle silmälleni. Joulupapereissa kyllä löytyy vaihtoehtoja ja varmasti olisin niiden joukosta löytänyt mieleiseni, mutta papereiden hinta saa puistatuksia opiskelijan kukkarolleni. Lisäksi ne ovat todellista kaatopaikan kuormiketta, koska värikäsittelynsä takia ne eivät kelpaa paperinkeräykseen vaan ne tulee hävittää sekajätteen mukana. Mitä rahan ja luonnonvarojen tuhlausta!

Onneksi tänä jouluna monissa lehdissä on esitelty salonkikelpoisia sanomalehtipaperiin käärittyjä lahjoja, kuinka nerokasta ja yllättävän eleganttia! Innostuin heti nähtyäni näitä todella ekologisia kääreitä! Näitä lahjapapereita minulla olisi omasta takaa jo vaikka millä mitalla. Ovessani ei ole siis "mainokset kielletty" -lappua siitä käytännöllisestä syystä, että omistan pienen kanipojan (ehkä laitan tännekin joskus hänen kuviaan;)) ja käytän mainoksia hänen häkkinsä kuivikkeina.

Tässä näette yhden tämän ihanan oivalluksen tuottaman tuloksen:) Kruunasin lahjan vielä pakettikortilla ja rusetilla. Tätä vinkkiä voin todella lämpimästä suositella!