Tässä tulee viimeinkin se lupaamani viimeinen pyykkäysaiheinen juttu tällä erää:)! Eli luvassa muutamia yksinkertaisia vinkkejä, jotka uusavuttomalle saattavat olla hyödyllisiä:)

Ota pyykkisi pois koneesta mahdollisimman pian, kun ohjelma on päättynyt. Jos pyykit muhivat pitkään suljetussa koneessa, ne alkavat haista todella epämiellyttäviltä (kokemusta on ikävä kyllä tästäkin...) ja joudut pesemään ne uudelleen. Ottamalla tekstiilit heti pois koneesta ehkäiset myös niiden rypistymistä.

Suosi pyykin kuivaamisessa kuivaustelinettä mikäli asuntosi ilmanvaihto on kunnossa (muutoin kosteusvaurion riski on olemassa). Varsinkin yksinasuvalle tämä on mielestäni paras tapa pyykin kuivaamiseen, koska pyykkimäärät ovat kuitenkin varsin pieniä, toisin kuin esimerkiksi suurissa lapsiperheissä. Kuivausrumpu ja varsinkin kuivauskaappi ovat todellisia energiasyöppöjä. Ne saattavat kuluttaa jopa kaksi kolmasosaa pyykkäämiseen kuluvasta energiasta. Kesällä pyykit kuivuvat kätevästi ulos ripustetulla narulla.

kuivausteline-normal.jpg

Ennen pyykin ripustamista kuivaustelineeseen, muistathan oikoa ne huolellisesti. Näin saatat välttyä miltei kokonaan silittämiseltä;). Neuleet on hyvä kuivata vaakatasossa, etteivät ne veny pois muodostaan.

Älä koskaan kuivata pyykkejä patterin päällä! Kuuma patteri vain pilaa vaatteesi ja riski tulipalon syttymiseen on aina olemassa.

Lopuksi vain kuivat tekstiilit takaisin kaappiin! Huolellinen viikkaus ja yläosien säilyttäminen henkarissa tangolla ehkäisevät vaatteiden rypistymistä jatkossakin:).

Nauti puhtaasta pyykistäsi!:)