Ei kai taas! Tältä minusta ja varmasti aika monesta muustakin tuntuu varsin usein, kun kyseessä ovat sukkahousut. Sukkahousut kuuluvat etiketin mukaiseen pukeutumiseen hameen kanssa ja näillä ilmoilla sukkahousuja haluaa käyttää tietenkin myös lämpösyistä. Mutta miten ne ovat nykyään niin heikkolaatuisia!? Jotenkin minusta tuntuu, että tämäkin asia oli ennen paremmin vai kultaako aika vain muistot. Mutta on tosiaan turhauttavaa, jos sukkauhousut hajoavat jo ennen ensimmäistäkään käyttökertaa. Mikä saisi sukkikset kestämään kauemmin? Tässä joitakin vinkkejä:)

- osta tavallista kokoasi numeroa isommat sukkikset. Tätä ei käytössä huomaa, mutta sukkikset on huomattavasti helpompi pukea päälle.

- kalliimmat sukkikset saattavat olla kestävämmät kuin halvimmat mahdolliset, mutta eivät välttämättä. Tämä selvenee parhaiten kokeilemalla. Hyviä merkkivinkkejä otetaan vastaan!

- hieman paksummat sukkikset ovat luonnollisesti ohuimpia kestävämpiä, vaikka eivät toki jokaiseen tilanteeseen sovikaan

- jos sinulla on pitkät kynnet laita suosiolla sukkiksia pukiessassasi ohuet hanskat käsiisi. Voi, miten monet sukkikset olenkaan saanut rikki pitkien kysieni takia...

- jos sinulla sen sijaan on lyhyet kynnet, huuhtele kätesi haalealla vedellä ennen sukkisten pukemista. Kosteus auttaa sukkahousuja kestämään paremmin. Yhtä hyvin saattaa toimia käsien rasvaaminen kevyesti ennen sukkisten pukemista tai sukkisten laittaminen hetkeksi pakkaseen.

- huolehdi jalkojesi kynsien ja ihon kunnosta. Vähintään yhtä monet sukkikset kuin olen saanut sormien kynsillä rikki, ovat hajonneet varpaiden kynsien terävistä kulmista.

- keri tunnollisesti sukkikset rullalle ja pue ensin varvasosa. Vältä kiskomista!

- jos kaikesta huolimatta sukkiksiin ilmestyy silmäpako voit vielä yrittää pelastaa tilanteen läpinäkyvällä kynsilakalla!

sukkikset.jpg

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä! Oikein mukavaa pikkujoulukautta ja pyhäinpäivää!!