Nyt ainakin yhdet kesän juhlista ovat ohitse ja juhlapuvut päässeet päivän ajaksi käyttöön. Mutta mitä niille pitäisi tehdä juhlien jälkeen? Tuulettaa ja laittaa pukupussissa kaappiin odottamaan seuraavia juhlia vai pestä, vaikka ne eivät olisi vielä varsinaisesti likaantuneet? Tässäpä vasta pulma.

Täytyy tunnustaa, että itse olen usein valinnut ensimmäisen vaihtoehdon eli tuulettanut ja laittanut mekkoni takaisin kaappiin. Vaikka eihän se pidemmän päälle ole oikein hyvä ratkaisu, koska vaikka mekko ei olisi kovin likainen, ajan myötä vähäinenkin lika takertuu vaatteeseen vain entistä tiukemmin kiinni ja sen puhdistaminen vaikeutuu.

Juhlavaatteet ovat vain usein herkkien materiaaliensa takia varsin haasteellisia pestäviä jos ne ylipäätään kestävät vesipesua. Pesulaa en ole pienituloisena opiskelijana tullut ajatelleeksikaan, vaikka kenties pesulan käyttö voisi maksaa itsensä moninkertaisesti jonkun puvun kohdalla takaisin. Helsingissä juhlamekon kemiallinen pesu maksaa paikasta ja mekon pituudesta riippuen 20-40 euroa. Hääpuvun pesettäminen maksaa luonnollisesti enemmän. Puvun hoito-ohjetta ja varovaisuutta seuraamalla pärjännee silti monen puvun kohdalla. Muistattehan vähentää pesuaineen määrää jos pesette vajaita koneellisia tai kuohkeita pukuja!

Vaatteen hoito-ohjeisiin kannattaa tutustua tarkasti jo sitä hankkiessa jos haluaa välttyä ylimääräisiltä kustannuksilta ja vaivalta. Tämä minun mekkoni on 100 prosenttista puuvillaa, joka kestää siis hyvin konepesun:)!

MEKON%20PESU-normal.jpg

Puhdistuksen ja silittämisen jälkeen juhlamekot kannattaa vielä sujauttaa pukupussiin, joka suojaa niitä valon ja pölyn mahdollisilta tuhoilta. Paras pukupussi on hengittävää puuvillaa. Vanha pussilakana sopii muuteen tähän tarkoitukseen aivan loistavasti!

Pesettekö te juhlavaatteenne joka käytön jälkeen?