Nyt jaan teille reseptin, josta olen itse ollut tänä kesänä tosi innostunut. Nimittäin melonikakku! Jos ja kun helteet vihdoin alkavat, tämä kakku on omiaan raikastamaan juhlavampaakin tarjoilua.

Tässä meikäläisen tarvikkeet. Tästä kakustahan voi muokata oman makunsa mukaan tosi erilaisiakin yhdistelmiä, mutta tässä yksi toimiva kombo. Ainoa mitä välttämättä tarvitset on tietenkin itse meloni:)

melonikakku-normal.jpg

Itse päätin siis kuorruttaa kakun vatkatun vispikerman ja rahkan yhdistelmällä, jonka maustoin kevyesti sitruunalla ja tomusokerilla. Toimi! Kerma toi täytteeseen kuohkeutta ja rahka raikkautta. Sitruuna puolestaan makua ja tomusokeri makeutta. Aika täydellinen kombo, joka pysyi hyvin melonin päällä:)! Itse tehty sekoitus tuli muuten paljon halvemmaksi kuin jos olisi ostanut valmiin sitruunarahkaseoksen. Yhteensä arvioisin, että kakkuun kuluneet ainekset tulivat maksamaan noin 8 euroa hieman yläkanttiin arvioiden.

Mutta sitten vielä meloniin, ennen kuorrutteen levittämistä se piti toki kuoria. Homma oli yllättävän hankala. Itse leikkasin ensin molemmista päistä palat pois ja sitten hyvin varovaisesti pala kerrallaan loput kuoret. Lopuksi varovaisesti tasoittelin melonia hieman tasaisempaan muotoon.

melonikakku.jpg1-normal.jpg

Ylijääneistä melonin paloista saa piparkakkumuoteilla muuten hauskoja koristeita;)

melonikakku.jpg2-normal.jpg

Tässä valmis kakku! Levitin kuorrutteen ympäri melonia ja koristelin sen raastetulla suklaarouheella, hasselpähkinärouheella, mansikoilla sekä näillä sydänmelonipaloilla:) Eipä muuten päältäpäin katsoen ehkä arvaisi, ettei kyseessä ole tavallinen täytekakku, vai mitä;)

melonikakku.jpg3-normal.jpg

Hyvin kakku teki kauppansa! Tässä kuva noin puoli tuntia kakun valmistumisen jälkeen:)

melonikakku.jpg4-normal.jpg

Melonikakku oli ennen tätä kesää itselleni suoraan sanoen ihan tuntematon juttu, mutta nyt olen tähän niin ihastunut, että tätä metodia tulen kyllä varmasti käyttämään jatkossakin! Melonikakku on raikas, helppo tehdä ja tuunata oman maun mukaan, eikä sen valmistukseen tarvitse uunia. Tämä onnistuu siis hieman alkeellisimmissakin olosuhteissa. Suosittelen kokeilemaan!:) Vai oletteko jo kokeilleet?