joulutytt%C3%B6.jpg2.jpg

En oikein tiedä miksi, mutta ylläoleva kuva tuntuu minusta kovin puhuttelevalta. Olen kuin kuvan tyttö tämän joulun suhteen. Hämmentynyt, teeman mukaisesti pukeutunut, mutta hieman sormi (tai mandariini) suussa:D. Joulu on yllättänyt minut.

Syksyni on ollut kiireinen, yritykseni on kasvanut koko ajan, olen ottanut kissanpennun ja alkanut työstää kandidaatintutkielmaani. Joulukuu ei ole tuonut kiireisiini helpotusta, koska vaikka yliopisto-opetus jää melko varhain joulutauolle, on töitä riittänyt yritykseni parissa. Joulu on siivousyrittäjälle jonkinlaista sesonkiaikaa. Monet, jotka eivät normaalisti tilaa siivousapua, haluavat sitä ennen joulua. Ja se kyllä sopii minulle. Mutta oman jouluni tekeminen onkin sitten jäänyt vähän syrjään. On sitä paitsi vaikea ajatella joulusiivouksen tekemistä ja koristeiden laittoa, lahjojen teosta puhumattakaan, kun jaloissa hyörii kaikenlaisista naruista ja kääreistä kiksejä saava, ylienerginen kissanpentu:D Myös sää on ollut masentavan syksyinen, sekin varmasti vaikuttaa siihen, että joulufiilikseni on ollut poissa. Vaikka kaupungin jouluvalot tuovat kyllä hieman piristystä.

Mutta onneksi sain tilaisuuden viedä kisuni muutamaksi päiväksi hoitoon, jotta saisin rauhassa tehdä jouluvalmisteluja. Kyllä sitä joulufiilistä alkoikin sitten löytyä, kun tuossa muutama tunti sitten joululaulujen raikuessa väkertelin ystävilleni lahjoja. Lahjoja on niin ihana saada ja varsinkin antaa, vaikkei ne mitään isoja olisikaan.

Minkälaisia fiiliksiä teillä on? Jouluun on tasan kaksi viikkoa. Vielä ehtii tehdä paljon jouluvalmisteluja ja hankkia itselleen joulufiiliksen. Miten te teette sen? Vai tarvitseeko jouluna olla "joulufiilistä"?

joulutytt%C3%B6.jpg

P.s. Ehkäpä joulufiilistä voisi hankkia myös auttamalla sitä tuttua lapsi- (tai eläin)perhettä ottamalla villikot hetkeksi hoitoon, jotta vanhemmat ehtisivät tehdä jouluvalmisteluja. Uskon, että tämänkaltainen, vaikka siis jo etukäteen annettu lahja olisi monille pienten lasten vanhemmille mieleen;)

Kuvat: pixabay.com.