Aiemmissa postauksissani esittelemäni omat hiuksiini liittyvät ekoilut tuntuvat varsin vaatimattomilta, kun vertaan niitä luokkakaverini Villen tottumuksiin. Ville on elänyt yli puoli vuotta käyttämättä lainkaan shampoota. Sain mahdollisuuden haastatella häntä:)

VILLE-normal.jpg

Ville innostui viime kevättalvella jättämään shampoon käytön kokonaan pois kaveriensa innoittamana. Kokeilu on jatkunut tähän päivään asti, eikä Villellä ole suunnitelmissa kokeiluaan lopettaa. Aluksi hänen hiuksensa tuntuivat pelkän vesipesun jäljiltä rasvaisilta, mutta kun aikaa oli kulunut, tämäkin haittapuoli hävisi. Jättämällä shampoon pois hän säästää niin luontoa kuin kukkaroaan, eikä hänen hiuksistaan tosiaan huomaa, että ne on pesty shampoolla viimeksi yli puoli vuotta sitten.

Kuinka tarpeellista shampoo siis oikeastaan on? Onko tämäkin taas vain tälläinen markkinamiesten keksimä rahastuskeino? Ainakin osa hiustuotteista sellaisia tuntuu olevan. Tai ainakin niitä ilman pärjäisi loistavasti. Mutta mitä mieltä te olette? Oletteko kokeilleet elämää ilman shampoota?

Itse en voisi kuvitella jättäväni shampoon käyttöä, huoliteltu ulkonäkö merkitsee minulle ikävä kyllä sen verran paljon. En haluaisi kokea shampoon poisjättämisen tuomaa hiusten rasvaisuutta, vaikka kyseessä olisikin vain ohimenevä vaihe. Mutta kai vähentäminenkin tuo ekopisteitä? En ole koskaan pessyt hiuksiani joka päivä, joka toinen on tuntunut varsin riittävältä murrosiän hormonimyrskyissäkin. Nyt olen huomannut hiusteni rasvoittumisen vähentyneen aikuistumisen myötä entisestään, joten olen alkanut ajatella uskaltaisinko alkaa pestä hiuksiani vain joka kolma päivä. Näin säästäisin niin vettä, luontoa kuin shampootakin ja sitä kautta rahaa. Suihkussa käynti on toki eri asia. Tämä voisi kyllä olla minun seuraava ekohaasteeni. Ja ainahan sitä voi olla kuivashampoota ikään kuin varalta kaapissa. Ainakin näin alussa;).