meikki4k.jpg

Puhtaita? Kaikkea muuta! Meikkausvälineeni kaipaavat todella kipeästi pesua, kuten kuvasta näkyy.

Täytyy myöntää, että meikkausvälineet ovat puhdistuskohde, josta luvattoman helposti saattaa laistaa (ainakin minä). Vaikka tuntuu tietenkin täysin järjettömältä pestä naamansa aamuisin vain liatakseen se hetken päästä uudelleen likaisten meikkivälineiden takia. Pahimmillaan likaiset ehostusvälineet voivat aiheuttaa silmätulehduksia ja muita haittoja. Joten sanoisin säännöllisesti meikkaavalle, että välineet olisi tarpeen puhdistaa ja huoltaa vähintään kerran viikossa.

Miten itse sitten puhdistan meikkivälineeni? Hyvin yksinkertaisella tavalla, joka ei paljon aikaa vie:)

1. Etsi pienehkö kulho tai astia.

2. Täytä astia kuumalla vedellä, laita joukkoon pisara käsiastianpesuainetta ja meikkivälineet. Anna hetki vaikuttaa.

meikkik.jpg

3. Puristele ja sekoittele kevyesti.

4. Ota meikkausvälineet pois ja kaada vesi viemäriin. Vaihda tilalle puhdas vesi ja huuhtele välineet.

(Hui, näin likaista vettä minun välineistäni irtosi!:S)

meikki1k.jpg

5. Purista kevyesti ylimääräinen vesi pois siveltimistä ja laita talouspaperin tai pyyhkeen päälle kuivumaan. Seuraavana aamuna sinulla on taas puhtaat välineet odottamassa:)!

meikki2k.jpg

Ystävän neuvo! Älä laita pesuainetta suoraan meikkivälineisiin, tiskiaine on yllättävän hankalaa saada pois! Juoksevan veden alla peseminen kuluttaa puolestaan vettä moninkertaisesti astian käyttöön verrattuna. Ymmärrän, että joskus tuntuu aika riittävän vain yllämainittuihin kompastuskiviin, mutta vakuutan sinulle, että yllä esittelemäni tapa puhdistaa meikkivälineet ei vie juurikaan kauempaa aikaa. Suosittelen testaamaan!:)