Olen kirjoittanut tästä aiheesta teille ennenkin, mutta nyt lähestymiskulmani on hieman toinen. Löysin nimittäin hauskoja määritelmiä erilaisille kasvisruokavalioille ja koska määrittely on aina yhtä hauskaa, päätinkin nyt jakaa kanssanne muutaman niistä:)

Minun ruokavaliotani voisi kutsua pollo-pescovegetarismiksi, koska syön kasvisruoan lisäksi maitovalmisteita, kananmunaa, kanaa ja kalaa. Ystävistäni löytyy niin laktovegetaristeja, jotka syövät kasvisruoan lisäksi maitovalmisteita kuin täysiä vegaanejakin, jotka syövät pelkästään kasvikunnan tuotteita.

Poikaystäväni puolestaan ryhtyi hiljattain sekasyöjästä semivegetaristiksi eli hän syö kasvisruoan lisäksi satunnaisesti kaikenlaisia lihatuotteita. Käytännössä hän toteuttaa ruokavaliotaan syömällä päivittäin vähintään yhden kasvisaterian. Hän on jo huomannut uuden ruokavalionsa myönteiset vaikutukset, hänen olonsa ei ole ruokailun jälkeen yhtä raskas ja hän on laihtunutkin muutaman kilon. Olen niin ylpeä poikaystävästäni! Mikäli ajatus vegaaniksi tai edes laktovegetaristiksi ryhtymisestä tuntuu liian haastavalta, voi ympäristön ja oman itsensä hyvinvointia lisätä ainakin vähentämällä lihansyöntiä ja lisäämällä kasvisten osuutta eri ruokalajeissa.

shish-kebab-417994_640.jpg

P.s. Pikku Pena on valitettavasti varsin vannoutunut lihansyöjä, joten lihatuotteiden ostamiselta ei meikäläisen taloudessa valitettavasti voi välttyä tulevaisuudessakaan...;)

cat-433017_640.jpg

Kuvat: pixabay.com