Nyt kerron teille siivousvälineestä, johon minulla on ehkä selkein viharakkaussuhde, ihmesienestä. Ihmesienet ovat erityisestä vaahtomateriaalista valmistettuja sieniä, joilla on paljon hyviä puolia, kuten:

- ne puhdistavat ilman kemikaaleja, pelkkä vesi riittää!

- ne ovat tehokkaita, ei enää minuuttien hankaamista mikrokuituliinalla! Niin sormenjäljet, kynäntahrat kuin kahvi- ja kalkkisaostumat ovat historiaa.

taikaaa.jpg

Mutta niillä on myös paljon huonoja puolia, kuten:

- sieni kuluu käytössä melko nopeasti

- miten loppupeleissä on sienen ympäristöystävällisyyden laita, kun sientä huuhtelun yhteydessä päätyy viemäriverkostoon...

- sienellä on helppo vaurioittaa pintoja, etenkin maalattuja

No, niin tai näin, kyllä nämä ihmesienet ovat kovasti nopeuttaneet siivoustyötäni, juurikin sen takia, että tahrat lähtevät ihmesienen avulla irti paljon muita keinoja nopeammin. Muutama asia lienee kuitenkin hyvä kerrata. Ihmesieni toimii parhaiten puhdistettaessa kovia pintoja, kuten kaakeleita, pesualtaita, keittiökoneita ja peilipintoja. Maalattuja ja huokoisia pintoja puhdistettaessa saa ihmesienen käytössä olla puolestaan todella varovainen, koska ihmesieni saattaa tahran mukana irrottaa myös pinnan pintamateriaalin (kokemusta on tästäkin...). Ihmesienen käytön jälkeen tapaan pyyhkäistä pinnan vielä mikrokuituliinalla, koska ihmesientä ei voi oikein kunnollisesti puhdistaa, jonka takia sieneen kertyy kaikenlaista likaa jos sitä käyttää pidempään.

Niin, olen siis ollut ihmesieneen kyllä tyytyväinen, kunhan sen käytössä muistaa nämä muutamat perusasiat. Mutta miten on teidän laitanne? Käytättekö ihmesientä siivouksen apuna? Miksi, miksi ette? Olisi kiva kuulla!:)