Päivät senkun pitenevät ja valon määrä lisääntyy, miten ihanaa! Itse olen ehdottomasti kesäihminen ja kevään tullessa ikään kuin herään horroksesta. Valon lisääntyessä saattaa kuitenkin myös huomata ihan uudella tavalla kuinka paljon ikkunoihin on päässytkään kertymään pölyä ja muuta likaa:S Päätinkin jakaa teille nyt muutaman hyväksi havaitsemani ikkunanpesuvinkin!

Ikkunoidenpesu on syytä aloittaa aina puitteitten ja kaihdinten puhdistamisella sekä verhojen poisotolla. Mikäli kaihtimiin ei ole ehtinyt kertyä kovin paljoa pölyä, riittänee suljettujen kaihdinten kevyt pyyhintä mikrokuituliinalla. Joskus perusteellisempi puhdistus saattaa kuitenkin olla tarpeen.

Hieman kevyempi ja itseni suosima menetelmä on puhdistaa kaihtimet yksitellen niiden ollessa auki kevyesti nihkeytetyllä SUKALLA. Kyllä, luitte oikein:) Sukka on tähän tarkoitukseen oikein sopiva väline. Myös sellainen puuvillainen sormikas, jota käytetään esim. tiskihanskojen alla, sopii tosi hyvin.

kaihdinpuhdistin.jpg1.jpg

Markkinoilla on saatavissa myös erityisesti tähän tarkoitukseen kehitettyjä kaihdintenpuhdistimia.

kaihdinpuhdistin.jpg

Tälläinen on varsin näppärä vekotin, koska sillä saa kerralla puhdistettua useamman kuin yhden välin. Näitä kannattaa kuitenkin hankkia kerralla useampi kuin yksi, jos haluaa puhdistaa koko asuntonsa kaihtimet kerralla. Tämä nimittäin likaantuu varsin nopeasti ja likaisella siivousvälineellä ei puhdistustuloskaan luonnollisesti ole järin hyvä. Itse ostin tämän Euronkaupasta, hintaa taisi olla pari euroa.

Astetta perusteellisempi (ja harvemmin tarpeellinen) tapa puhdistaa kaihtimet on irrottaa ne, kostuttaa yleispuhdistusaineliuoksella ja pestä suljettuina pehmeällä harjalla säleiden suuntaisesti ylhäältä alaspäin. Sitten kaihtimista irronneen lian pyyhintä kostealla siivousliinalla ja kaihdinten huuhtelu. Kuivumaan kaihtimet kannattaa jättää avattuina, etteivät ne takerru toisiinsa kiinni.

Jatkoa ikkunanpesuvinkkeihin seuraa tuonnempana... Pysykää mukana!:)