Pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta. Viime viikonvaihde kului aurinkoisessa naapurimaassamme Virossa, jossa mokkulani ei toiminutkaan niin hyvin kuin toivoin. Tässä siis tulee kuvakoostetta reissusta, eko- ja siivousnäkökulmasta tietenkin!:)

viro.jpg5-normal.jpg

Pysyin varsin hyvin kartalla, kiitos poikaystäväni:)

viro.jpg3-normal.jpg

Matkustimme paikallisella bussilla Tallinnasta Pärnuun. Hintaa parin tunnin matkalle tuli vain reilu 7 euroa. Virolaisessa bussissa oli jokaisen istuimen selkänojassa pieni ruutu, josta pystyi pelaamaan pelejä, katsomaan tv:tä tai leffoja tai surffailemaan netissä. Miksei Suomen busseissa ole tälläisiä!?

viro.jpg9-normal.jpg

Pärnu on todella idyllinen ja vehreä kaupunki, jossa viihtyisiä puistoja on lukemattomia. Itselläni pisti silmiin puistojen siisteys, roskia sai todella hakemalla hakea! Suomalaisilla on kyllä tässä suhteessa vielä oppimista.

viro.jpg8-normal.jpg

Kenties yksi syy roskattomuuteen oli roskisten suuri lukumäärä.

viro.jpg13-normal.jpg

Myös koiranomistajat oli huomioitu ilmaisilla kakkapusseilla ja -roskiksilla.

viro.jpg10-normal.jpg

Virolaiset taitavat myös kierrätyksen.

viro.jpg11-normal.jpg

SOL oli rantautunut tännekin. Siivousvälineet vaikuttivat varsin nykyaikaisilta.

viro.jpg2-normal.jpg

Yleiseen WC:hen pääsi vain 30 cnt:llä. Yli puolet halvemmalla siis kuin Helsingin päärautatieaseman vessoihin, jotka maksavat euron.

viro.jpg12-normal.jpg

Pyöräilijöille oli varattu maanteiden reunoille omat kaistat. Tälläisiä lisää Suomeen!

Viron hintataso on turistirysiä lukuunottamatta edelleen hieman matalampi kuin Suomessa. Suurimmat hintaerot ovat ehdottomasti ruoassa, joka on karkeasti ottaen noin puolet huokeampaa kuin Suomessa.

viro-normal.jpg

Leivokset olivat ihanan halpoja! Näitä tuli ostettua aika monta...;)

viro.jpg7-normal.jpg

Tälläisen kasvispannupizzan sain vain 4 eurolla. Hyvää oli!:)

viro.jpg4-normal.jpg

Maito myytiin suureksi hämmästykseksemme pusseissa!

Reissumme oli todella onnistunut, ilmat suosivat ja ehdimme nähdä paljon lyhyessä ajassa. Oli mukava hieman tarkkailla virolaisten siivous- ja ekokäytäntöjä. Paljon oli samaa, osa omasta näkökulmastani hieman heikommin, osa paremmin kuin Suomessa. Uskon, että tälläinen tarkkailu voi olla varsin hedelmällistä, oma näkökulma voi laajentua ja voi saada monia ideoita, joilla omaa toimintaansa voisi kehittää.

Viro on huippukohde tiukan budjetin ja -ajan matkailulle. Lähellä ja varsin edullinen ja nykyaikainen maa, jossa on paljon nähtävää. Ilmakin saattaa olla hieman lämpimämpi, joten rannalla ollessaan voi helposti kuvitella olevansa paljon etelämmässäkin;) Tälläistä tällä kertaa:)!