Edesmenneeltä pupultani jäi kohtalaisen paljon tarvikkeita ja ihan ruokaakin, joita olin hänelle varastoon ehtinyt hankkia. En oikein jaksanut alkaa rahdata tavaroita millekään kirpputorille ja Huuto.nettikin tuntui sillä hetkellä liian työläältä vaihtoehdolta. Poiskaan en halunnut hyviä tavaroita heittää, koska uskoin, että jollekulle niistä voisi vielä olla iloa.

ruokaa%20muyntiin.jpg

Sitten muistin, että olin parin facebookkirpputoriryhmän jäsenenä, vaikka kaupantekoa näiden foorumeiden kautta en ollutkaan vielä ehtinyt kokeilla. Nyt päätin yrittää. Facebookilmoituksen teko, kun on varsin nopeaa ja helppoa ja ennen kaikkea ilmaista. Laitoin ilmoituksen oman asuinalueeni kirppariryhmään kuvien ja halpojen hintojen kera, mutta ostajia ei tuntunut löytyvän. Mietin voisiko joku toinen kirppariryhmä toimia tuotteitteni myymisessä paremmin ja kirjoitin eri hakusanoja Facebookin hakukone-kenttään. Ja silloin tärppäsi! Kani- ja jyrisijätarvikkeiden kirppisryhmä.

Reilun vuorokauden jouduin odottelemaan pääsemistäni ryhmän jäseneksi, jonka jälkeen sitten heti oman ilmoitukseni laitoinkin. Tavoitteeni oli tällä kertaa päästä pupustani muistuttavista tavaroista vain mahdollisimman nopeasti eroon, joten hinnoittelin uudet tuotteet puoleen siitä mitä olin itse niistä maksanut ja avatut pakkaukset lupasin antaa hakijalle ilmaiseksi. Tämä toimi! Vain tunti ilmoitukseni julkaisun jälkeen minulla oli ostaja! Uskomatonta:)

Facebookryhmät siis todella toimivat myös kauppapaikkoina, kunhan vain löytää omille tuotteilleen oikean markkinapaikan. Facebookissa tuntuu olevan jos jonkinlaisia ryhmiä, joten uskon kyllä lähes joka alan harrastajan löytävän itselleen sopivan kirppisryhmän. Ja jos sopivaa ei meinaa löytyä, eipä sellaisen perustaminenkaan kovin hankalaa ole. Tämä kokemus oli sen verran positiivinen, että täytyypä alkaa jatkossa hyödyntämään Facebookkia enemmänkin myös kirppispaikkana:)