Ulkona on ollut viime viikot talvisen viileää ja vilu on ainakin minulla jatkunut myös sisätiloissa ja saanut kääntämään pattereita vielä hitusen ja hitusen lämpimämmälle. Mutta. Olisikohan sittenkin järkevämpää lisätä ensin paksumpi villatakki päälle kuin huoneiston lämpötilaa? Nostaahan jokainen aste myös sähkönkulutusta yli 5 prosentilla. Suosituslämpötila olohuoneessa on 21 astetta ja makuuhuoneessa vain 19 astetta.

Paljonko oma mittarini sitten näytti? Kotini ainoa lämpömittari oli jääkaapissa, mutta otin sen sieltä pois, koska halusin selvittää huoneistoni lämpötilan. Tiesin sen olevan suosituksia korkeampi, mutta tulos silti hiukan järkytti...

l%C3%A4mpitla-normal.jpg

Kuten kuvasta näette, olen tosiaan nautiskellut miltei 25 asteen lämmöstä... Huh, ilmankos sähkölaskuni ovatkin tuntuneet kalliinpuoleisilta. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Villatakki päälle ja lämpö pienemmälle! Tämä olkoon ensimmäinen askeleeni energiansäästössä. Aionkin tulevissa postauksissa kertoa muista tavoista säästää energiaa ja sitä kautta rahaa kotitaloudessa. Kuulisin mielelläni myös teidän energiansäästövinkeistä!

P.s. Muistattehan, että matkalle lähtiessä voi huoneiston lämpötilan huoletta laskea jopa 12 asteeseen, mikäli kotiin ei jää lemmikkejä!