Salaateista ja kaaleista voi salaattien lisäksi valmistaa montaa muutakin ruokalajia, esimerkiksi sipsejä! Tässä minun kokeiluni:)

lehtikaali-normal.jpg

Innostuin Pirkka-lehdessä olleesta reseptistä ja päätin kokeilla lehtikaalisipsien valmistusta. Lehtikaali on oikea terveyspommi, joka sisältää runsaasti C- ja E- vitamiineja, karoteenia, rautaa sekä valkuaisaineita.

lehtikaali.jpg1-normal.jpg

Ensimmäiseksi huuhtelin lehtikaalin, poistin kovan lehtiruodin, leikkasin lehdet paloiksi ja levitin leivinpaperin päälle. Sitten kaadoin palojen päälle rypsiöljyä ja hyppysellisen suolaa. (Huom! Tuota rypsiöljyä lorahti kyllä minulla pikkuisen liikaa, hups...!)

Sitten vain kaalit uunin keskitasolle 150 asteeseen 20 minuutiksi!

lehtikaali.jpg2-normal.jpg

Tässä minun sipsini 20 minuutin jälkeen. Parantamiseen varaa jäi vielä hiukan, koska sipsini olivat tosiaan hieman turhankin hyvin öljyttyjä ja hiukan palaneen makuisia. Minun uunissani valmistettuina olisi varttikin varmasti siis riittänyt, vaikka kypsynnyksen puolivälissä kaaleja kääntelinkin. Joka tapauksessa sipsit olivat hyviä, ihanan rapeita ja maukkaita! Näitä pitää tehdä kyllä toistekin:) Oletteko te jo kokeilleet?