Nyt päästään itse asiaan eli lahjoihin!:) Kuten eräs lukijani jo aiemmin vinkkasi, olen samaa mieltä siitä, että aineettomat lahjat ovat yksi parhaista tavoista yhdistää samaan lahjaan ekologisuutta ja suomalaisen työn tukemista. Lisäksi aineettomat lahjat sopivat erinomaisesti ihmisille, joilla on jo kaikkea (kuten aika monilla...) ja erityisesti itse toteutettuina ne saattavat tulla myös varsin edullisiksi.

Oletteko jo ehtineet tutustumaan Krääsätön joulu-kampanjaan? Suosittelen! Heidän sivuillaan on valtavasti ekoilijalle sopivia vinkkejä ja juttua myös aineettomista lahjoista. Heidän sivuilleen pääset tästä: Krääsätön joulu. He ovat tehneet myös valmiita lahjakorttimalleja, joita kuka tahansa voi vapaasti hyödyntää. Taitaa käydä niin, että juurikin alla olevan kuvan kaltaisen lahjakortin joku onnellinen tänä jouluna saa minulta lahjaksi;)! Pitää vain vielä keksiä mitä kortin keskelle kirjoittaisin, ehkä oma tekemä jalkahoito...?:)

AOM-kortit_yksiosa19-300x212.jpg

Oma tekemissä lahjakorteissa vain taivas ja omat taidot ovat rajana, mutta nykyään myös todella monen yrityksen tuotteisiin ja/tai palveluihin on mahdollista saada lahjakortti, ainakin pyydettäessä. Muistan joskus antaneeni vanhemmilleni lahjaksi lahjakortin pieneen, paikalliseen kiinalaiseen ravintolaan. Mielellään omistaja sen minulle kirjoitti, vaikka olin luultavasti ensimmäinen, joka lahjakorttia heiltä kyseli.

Yksi mielenkiintoinen lahjakorttivaihtoehto henkilölle, jolla on jo kaikkea, on Kirkon Ulkomaanavun markkinoima Toisenlainen lahja. Tässä on ideana siis se, että sinä lahjoitat valitsemaasi Kirkon Ulkomaanavun kohteeseen tietyn summan rahaa, ikään kuin lahjan saajan puolesta ja vastineeksi saat kortin, jossa kerrotaan mitä olet ystäväsi puolesta tehnyt. Kortin voit sitten antaa ystävällesi. Kaunis ajatus! Itse en ole kuitenkaan vielä tätä palvelua testannut. Onko jollakulla muulla kokemuksia? Ilahduttaako tälläinen lahja? Toisenlaiseen lahjaan pääsette tutustumaan täältä: Toisenlainen lahja.

Sitten vain omia lahjakortteja/lahjakorttiostoksia suunnittelemaan!;)