Kenkien hoitoa käsittelevä juttuni herätti teissä lukijoissa joitakin kysymyksiä. Miten esimerkiksi mokkanahkaiset kengät tulisi puhdistaa? Tässä tulee siis lisää ohjeita kenkien hoitoon liittyen:)

kenkä1.jpg

Mokka- ja nupukkinahkaiset kengät puhdistuvat kätevimmin kenkäkaupoista saatavalla mokkasienellä (kuten minulla tuossa kuvassa) tai mokkaharjalla. Voit myös kokeilla hienoa hiekkapaperia. Hankaa kuivunutta kenkää alhaalta ylöspäin suuntautuvin vedoin. Hangatessa syntynyt kitka poistaa hyvin tahroja. Pintaan voi puhdistuksen jälkeen suihkuttaa nahansuoja-ainetta.

Kangas- ja kumikengät puhdistuvat kätevimmin mikrokuituliinalla tai harjalla ja neutraalilla pesuaineella (jollaista mm. astianpesuaine on). Kangasjalkineet voi suojata halutessaan myös kenkäkaupasta saatavalla suoja-aineella.

MUTTA kenkien pitkäikäisyyden ja hyvän ulkonäön eteen voi ja kannattaa tehdä vielä muutamia asioita!

kenkau.jpg

Pitkävartiset kengät kaipaavat tukea pysyäkseen kuosissaan. Rullaksi kääräisty sanomalehti kelpaa hyvin tai tälläinen pahvisuppilo, jonka saa useista kenkäkaupoista ostaessaan uudet kengät.

kenkau.jpg9.jpg

Suosittelen myös erittäin lämpimästi suuntaamaan vaikkapa aivan uusienkin kenkien kanssa suutarille ja pyytämään kenkiin kantalappuja. Kuvassa näette korollisen kenkäni, joka on saanut uuden korkolapun, mutta sama toimenpide voidaan ja kannattaa tehdä myös tasapohjaisille kengille. Kengät kuluvat nopeasti ja usein juuri pohja on ensimmäinen osa kengästä, joka hajoaa. Korkolapun teettäminen suutarilla maksaa noin 20 euroa parilta, mutta jos tämän ansiosta kengän käyttöikä pitenee muutamallakin vuodella, on investointi minusta kannattava. Ja ennen muuta ekologien vaihtoehto. Tuntuu ikävältä täyttää maapalloamme aina vaan uusilla kengillä, kun vanhatkin olisivat vielä pienten korjausten jälkeen ihan hyvät.

Tässäpä pieniä vinkkejä kenkien hoitoon! Pitäkää kengistänne huolta!<3