k%C3%A4nny1-normal.jpg

Kuten edellisessä postauksessa kerroin ja kuten kuvasta näkyy, on meikäläisellä uusi puhelin. Mutta mitä vanhalle Samsungilleni pitäisi tehdä? Jättää kaapin nurkkaan pölyttymään? Täytyy sanoa, että nostalgikkona sekin käväisi mielessäni, mutta järkevintä toimia silti mahdollisimman ekologisesti ja laittaa luuri kiertoon. Mutta minne?

Jos vanha kännykkäsi on suhteellisen uutta mallia ja toimiva kannattaa se yrittää myydä eteenpäin esim. Huuto.net:issä. Jos et ole vielä hankkinut uutta puhelinta kannattaa huomioida, että monet puhelimia myyvät firmat, kuten ELISA, lupaavat hyvitystä uuden puhelimen hinnasta jos heille jättää oston yhteydessä vanhan luurinsa. Tämä voi olla varsin kannattavaa, ainakin jos vanha puhelimesi on uudehkoa mallia.

Mielenkiintoiselta vaikuttaa myös KIERRÄTÄKÄNNYKKÄ nettipalvelu, joka lupaa maksaa hinnastonsa mukaan sinne lähetetyistä kännyköistä suoraan asiakkaan tilille. Palvelun maksamat summat eivät tosin ole kovin suuria ja esimerkiksi minun vanhasta Samsungistani he eivät maksaisi mitään. Mutta yritykseen saa lähettää myös arvottomiksi arvioituja puhelimia, jotka he lupaavat kierrättää asianmukaisesti. Lähettäminen onnistuu helposti tilaamalla palvelusta ilmainen palautuskuori, jonka postitus takaisin on niinikään ilmaista. Aika kätevä tapa laittaa vanha puhelin kiertoon!

Tietenkin yksi vaihtoehto on myös viedä vanha puhelimensa sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätyspisteisiin. Itseäsi lähimmät kierrätyspisteet selviävät helposti KIERRÄTYS.INFO- sivustolta.

Miten tahansa päädytkin kierrättämään vanhan puhelimesi, muistathan tyhjentää sen ensin kaikista tiedoistasi! Tietojen tyhjentäminen onnistuu poistamalla puhelimen SIM-kortti ja painamalla asetuksista kohtaa "nollaa". Mukavaa viikkoa!:)