Sain jokin aika sitten testattavakseni joitakin kotimaisia ja ekologisesti valmistettuja Ole Hyvä -tuotesarjan tuotteita. Ole Hyvä Luonnontuote Oy on kotimainen, Haminassa toimiva hygieniatuotteita ja kodin pesuaineita valmistava yritys. Heidän periaatteisiinsa kuuluu ekologisuus ja ympäristönsuojelu, jotka näkyvät mm. siinä, että he käyttävät tuotantoonsa ainoastaan Suomen luonnonsuojeluliiton hyväksymää tuulisähköä. Kaikki Ole Hyvän tuotteiden raaka-aineet ovat kasvipohjaisia, eikä niissä ole lainkaan ympäristöä kuormittavia kemikaaleja. Tuotteet hajoavatkin luontoon 100 prosenttisesti. Pesutehon takaa kookosöljy-sokeriyhdiste. Tuoksu tuotteisiin tulee puolestaan eteerisistä öljyistä. Ole Hyvän tuotteita on mahdollista saada myös suuremmissa pakkauskoissa, jotka vähentävät pakkausjätteen määrää.

Lienee kai sanomattakin selvää, että minun korviini Ole Hyvän-tuotteet kuulostivat todella hyviltä ja lähdinkin niitä innolla kokeilemaan. Kotimainen, ekologisia arvoja kannattava ja toteuttava yritys, mikä sen parempaa tälläiselle ekoilijalle!

ole%20hyv%C3%A4%20astianpesu.jpg

Ensimmäisenä kokeilin Eukalyptus-astianpesuainetta. Tuotteen pakkaus oli yksinkertaisen toimiva, kivan värikäs ja pakkausselosteessa oli tietoa Ole Hyvän periaatteista ja raaka-aineista. Tuoksu tällä tuotteella oli ihana, raikas ja sopivan mieto minun makuuni. Pesuaineen rakenne oli melko laimea, hieman jämäkkäämpään käsiastianpesuaineeseen tottuneelle ja tuntui, että tätä teki mieli laittaa varuiksi hieman normaalia pesuainettani enemmän. Pesuteho tuotteella oli mielestäni melko samaa tasoa kuin vastaavilla käsiastianpesuaineilla. Puhdasta tuli:) Ole Hyvän verkkokaupassa tämä tuote maksaa 6,50€, joka on huomattavasti vastaavia pesuaineita kalliimpi hinta. En ole aivan varma olisiko minulla varaa käyttää jatkuvasti tätä tuotetta, mutta hyvä perustuote tämä on ja luonto kiittää kyllä varmasti Ole Hyvän valinnasta.

ole%20hyv%C3%A4%20ikkunasuihke.jpg

Seuraavaksi kokeilin Sitruunaruoho ikkunasuihketta. Tuote oli kätevässä suihkepullossa ja tuoksui aivan ihanalta, raikkaalta ja luonnolliselta. Puhdistin tällä asuntoni peilit. Tuote oli toimiva ja puhdisti peilini helposti, mutta vahvempiin kemikaaleihin tottuneena tuntui hieman ikävältä, kun ikkuna ei salamana pyyhkimisen jälkeen kuivunutkaan. Puhdistusteho ei myöskään tuntunut kaikista vaikeimpiin tahroihin aivan riittävältä. Mutta jälleen, hyvä perustuote tämä on, joka ajaa kyllä asiansa, vieläpä ekologisesti:) Hintaa tällä on 6.50€.

ole%20hyv%C3%A4%20pesu.jpg

Lopuksi pääsin testaamaan Sitruuna pyykinpesuainetta 1800 millin täyttöpakkauksen muodossa. Tämä täyttöpakkaus oli tosi kiva. Vei vähän tilaa ja pakkausjätettä ja siitä on helppo täyttää tyhjentynyt pullo uudelleen. (Muistattehan ensin pestä vanhan pullon hygieniasyistä!). Pesuaine oli hieman normaalisti käyttämiäni pesuaineita laimeampaa, annostelu oli 0,3 dl 5-6kg:n koneelliselle pyykkiä. Pyykkini tuli tällä aineella puhtaaksi, vaikka sellainen tunne minulle jäi, ettei tällä ehkä kaikista likaisinta ja tahraisinta pyykkiä kannattaisi pestä. Mutta pyykkini tuoksui pesun jälkeen aivan ihanan sitruunaiselta, joten tämän kanssa ei kyllä huuhteluainetta ainakaan hyvän tuoksun takia tarvitse käyttää. Hintaa tällä pakkauskoolla on 17,80€.

Ole Hyvän kodin pesuaineet ovat siis mielestäni hyviä perustuotteita, hurmaavilla tuoksuilla varustettuina (osaa näistä saa muuten myös hajustemattomina!). Kaikkein likaisimpiin kohteisiin en kuitenkaan Ole Hyvä-sarjan tuotteita käyttäisi. Vaikka toisaalta juuri samasta syystä uskon näiden olevan käytössä vahvoja kemikaaleja turvallisempia käyttää ja erittäin soveltuvia siis etenkin lapsiperheille. Tuotteiden hinnat ovat mielestäni melko korkeat, mutta näinhän se tupppaa olemaan, että kotimaisuudesta ja ekologisuudesta joutuu maksamaan useimmiten vähän ekstraa. Jos olisin varakkaampi, varmasti tämän verran hyvästä omastatunnosta ja laadukkaista tuotteista olisinkin valmis maksamaan.

Mutta nyt rakkaat lukijat, on vihdoin aika jälleen muistaa teitäkin! Eli sain teidän kesken arvottavaksi Ole Hyvän Eukalyptus astianpesuaineen sekä Sitruunaruoho ikkunanpesusuihkeen:) Nämä kaksi loistotuotetta ovat teidän mahdollista saada kommentoimalla tähän postaukseen, mikä ratkaisee teidän valintanne ostaa jokin tietty pesuaine. Onko hinta, ulkonäkö, brändi vai puhdistusteho tärkein kriteerinne? Lisäksi kaikki blogistani Facebookissa tykkäävät ovat automaattisesti mukana tässä arvonnassa, joten tervemenoa tykkäilemään;) Jos tykkäät blogistani Facebookissa sekä kommentoit tätä postausta olet mukana arvonnassa kahdella arvalla. Kilpailuaika päättyy ensi viikon lauantaina eli 30.5. klo 21!:)

P.s. Ole Hyvän nettisivuille ja verkkokauppaan pääsette TÄSTÄ!