Jee! Omenien kuivaaminen onnistui!:) Tässä kuvia kolme päivää huoneenlämmössä kuivumassa olleista omenasiivuista:omppu1-normal.jpg

omppu.jpg2-normal.jpg

Laitoin omenat siis kuivumaan viime lauantaina ja yllä olevat kuvat on otettu hetki sitten. Omenat kuivuivat hyvin ja toivat ihanaa tuoksua koko asuntooni. Nyt ne maistuvat ihan samalta kuin kaupasta ostetut kuivatut hedelmät. Joten eipä ollut kovin vaikeaa. Leivinpapaeri pyykkitelineen suojana oli fiksu veto, koska jonkin verran omenat tahmasivat leivinpaperia. Mitä ohuemmiksi omenat viipaloi, sen paremmin ne luonnollisesti kuivuvat. Täytyypä jatkaa tätä kokeilua!;)

P.s. Tämä on oiva ja helppo keino säilöä ylimääräiset omenat, mutta jos sinulla ei ole aikaa tai halua säilömiseen, tarjoa niitä eteenpäin! Uskon, että moni esim. kerrostalossa asuva ilahtuisi kovasti suomalaisista omenista. Älä sorru siihen, mistä Iltasanomatkin raportoi, eli että suomalaiset ovat valmiita maksamaan jopa 3,5 euroa päästäkseen eroon 20 kilosta omenajätettä. Kuinka montaa ihmistä tämäkin määrä olisi voinut ilahduttaa... Jos et tunne ketään, jolle voisit omeniasi antaa, kokeile tarjota niitä esim. Facebookin erilaisissa ryhmissä. Eihän tehdä kelpo ruoasta jätettä, jooko!?