Pakko nyt vinkata vielä teille, joilla on ilo omistaa eläin, mistä nuo edellisessä postauksessanikin esillä olleet säkit oli hankittu. En nimittäin itse heti eläimen otettuani löytänyt tätä paikkaa vaan kävin ostoksilla ihan perinteisessä kivijalkaliikkeessä. Pieni eläinkauppa, jossa kävin oli ihana, sieltä sai eläintarvikkeiden lisäksi neuvoja ja vinkkejä ja kävin siellä pienemmillä ostoksilla myöhemminkin, mutta jossain vaiheessa kyllästyin kanniskelemaan painavia ruoka- ja pellettisäkkejä. Pienemmät pakkauskootkaan eivät liiemmin houkutelleet niiden korkeamman kilohinnan takia.

Päätin siis siirtää hankintani nettiin ja tilata painavimmat tuotteet suoraan kotiini. Tarjontaa netistäkin löytyi ja ehdin kokeilla useampaakin nettieläinkauppaa ennen kuin löysin suosikkini. Hintoja vertaillessani suomalaiset nettikaupat eivät valitettavasti pystyneet kilpailemaan tarpeeksi paljon pienituloisen opiskelijan näkökulmasta. Halvimmassa kotimaisessa nettikaupassa 2,5 kilon pussin kaninruokaa sai 11,16 eurolla, saksalaisessa Zooplussassa vastaava pussi maksoi 9,99 euroa. Zooplussassa sai kyseistä ruokaa ostettua myös 10 kilon pakkauksissa, jolloin kilohinta jäi vieläkin alhaisemmaksi, jolloin hinta jäi suomalaista kauppaa huomattavasti edullisemmaksi. Mutta myös palvelu vaikutti. Pienen, kotimaisen kaupan tuotteita odotellessa meni noin kuukausi (no, silloin oli joulu ja nettisivuilla kyllä mainittiin, että toimituksissa saattaa kestää), Zooplussasta tilaamani tuotteet saapuivat viikon sisällä. Tottakai nopeampi toimitus tuntui paremmalta, kuten myös se että yli 49 euron tilauksella sen sai ilmaiseksi (kannattaa muuten valita kuljetukseen DHL, kokemuksieni mukaan se on paljon nopempi kuin Itella).

pp.jpg

Muita Zooplussan hyviä puolia oli palkintojärjestelmä. Ostokseni kerryttivät kaupan sisäisiä pisteitä, joilla sain palkintokaupasta lunastettua joitain ilmaisia juttuja. Tämä tuntui kivalta, kuten myös se, että luomutuotteet olivat Zooplussassa hyvin edustettuina. Ja vielä kirsikkana kakun päällä, Zooplussa-ostoksista kertyi myös Ostohyvitystä, 2 prosenttia per tilaus:) Niinpä sieltä ne pupuni hankinnat tein ja kaikki toimi aina tosi hyvin, ja ennen kaikkea, uskon säästäneeni reilustikin verrattuna siihen, että olisin ostanut vastaavat tuotteet muualta. Toivottavasti tästä oli hyötyä jollekin uudelle lemminkinomistajalle!

P.s. Kuva on otettu Zooplussan sivuilta, jonne pääset tästä mainoslinkistä: zooplus.fi.