veku2015.jpg

Tässä näkyy rakas pupuni ja tämän blogin maskotti. Kävin hänen kanssaan studiokuvauksessa ennen joulua hyvän tarjouksen houkuttelemana. Minun ei tarvinnut maksaa kuvauksesta mitään, ainoastaan itse kuvista. Olen niin iloinen, että menin rakkaani kanssa otattamaan laadukkaita kuvia vielä, kun hän oli hyvässä kunnossa. Nyt hän on sairas ja mikäli eläinlääkäriä on uskominen, ennuste ei valitettavasti ole järin hyvä. No, eihän se tietenkään yllätyksenä tullut, onhan pupullani ikää jo yli 7 vuotta. Surullista toki silti...

On minulla tietenkin pupustani itse ottamiani kuvia vaikka kuinka paljon, mutta eläimistä ei ole niin helppoa saada hyviä kuvia, eikä minulla ole kännykkäkameraa kummoisempaa kameraa. Ammattilaisella otetut kuvat olivat siis mielestäni hyvä idea ja sain niistä teetettyä myös taulukokoisen, vähän suuremman kuvan. Huomasin, että Ruoholahden Mustissa ja Mirrissä järjestetään muuten ystävänpäivänä veloituksetonta eläintenkuvausta, ainoastaan tilatut kuvat maksavat. Kuvaukseen voi ilmoittautua suoraan osoitteessa: ruoholahti.helsinki@mustijamirri.fi. Minun kuvani otti Punavuoren All Fur Dogz -liiketilassa toimiva Minna Rossi. Hänen nettisivut löytyvät täältä: linkki.

Mitä olette mieltä eläinten kuvauksesta? Hifistelyä vai luonnollista? Ymmärrän, että jotkut voivat mieltää tälläisen eläinten kohtelun hieman liiallisuutena. Mutta toisaalta, pupuni on elänyt tätä matkaa kanssani jo yli kuusi vuotta. Hän on minulle kyllä jo enemmän kuin vain eläin. Kuten lemmikit myös monelle muulle eläinten ystävälle varmasti ovat. On kai silloin luonnollista, että eläimilleen haluaa parasta ja, että heidät haluaa ikuistaa kuviin laadukkaasti? Toki maailmassa olisi varmasti parempia ja tarpeellisempiakin rahankäyttökohteita, mutta toisaalta, eläimet myös antavat niin paljon. Ne ovat pitäneet hengissä niin monta ihmistä, säästäen yhteiskunnan varoja, lievittäneet yksinäisyyttä, tuoneet toivoa, merkitystä. Mielestäni eläimiin siis kannattaa myös hieman panostaa, kuten myös niiden muistoihin; kuviin;)!