Kumpi oli ensin, muna vai kana? Kumpi olisi hyvä tehdä ensin, pölyjen pyyhintä vai imurointi? Tätä kysymystä olen nyt viime päivinä pyöritellyt päässäni siitä syystä, että tulevana viikonloppuna olen menossa vetämään erästä siivouskurssia, jonka materiaaleissa kehotetaan pyyhkimään pölyt aina vasta imuroinnin jälkeen.

imurointi.jpg

Itse olen aina pyyhkinyt pölyt ensin. Näin minulle on koulussa opetettu ja se on tuntunut loogiselta. Tippuuhan pölyjä pyyhkiessä osa pölyistä helposti maahan, joka ei kuitenkaan haittaa, jos seuraavaksi imuroi lattiat. Toisaalta, varsinkin vanhemman mallisista imureista, joissa ei ole hyviä suodattimia, nousee pölyä helposti ilmaan imuroidessa. Tästä näkökulmasta on erittäin toimivaa pyyhkiä pölyt vasta imuroinnin jälkeen. Vaikka silloin on kyllä syytä odottaa parisen tuntia, että ilmaan noussut pöly ehtii kunnolla laskeutua. Tämä ei taas asiakaskohteissa siivotessa useinkaan onnistu.

p%C3%B6lyjen%20pyyhint%C3%A4.jpg

Varmasti parhaimpaan lopputulokseen pääsisi jos pyyhkisi pölyt sekä ennen imurointia, että sen jälkeen. Mutta harvemminhan tälläiseen on aikaa. Ajattelenkin, että mikäli koti on kovin pölyinen ja imuri uudenaikainen, on pölyt parasta pyyhkiä ensimmäiseksi pois sotkemasta. Siistihkössä kodissa, jossa pölyn määrä ei ole suuri, olisi kenties sen sijaan imurointi perusteltua hoitaa ensin.

Mutta nyt kaipaan hieman vertaistukea!:) Miten te toimitte? Pyyhittekö pölyt ennen vai jälkeen imurointia?

Kuvat: pixabay.com.