LAMPPU.jpg2-normal.jpg

Täällä pimeässä pohjolassa ei vaan oikein pärjää pelkällä luonnonvalolla, joten keinotekoiseen valaistukseen täytyy turvautua. Miten sen voisi tehdä kuitenkin mahdollisimman energiataloudellisesti?

- Hyödynnä luonnonvaloa silloin, kun sitä on tarjolla. Kaihtimet ja verhot ylös päivällä, niin sähkövalojen tarve vähenee!

- Hehkulamput ovat tiukentuneiden EU-direktiivien takia olleet jo pitkään poissa markkinoilta. EU on ollut ympäristön asialla, koska hehkulamput kuluttavat jopa 80 prosenttia enemmän energiaa kuin pienloiste- tai LED-lamput. LED-lamppujen käyttöikä on lisäksi jopa 20 kertainen hehkulamppuihin verrattuna. Nyt viimeistään kannattaa siis vaihtaa hehkulamppunsa LED:hin tai pienloistelamppuihin! LED:it soveltuvat parhaiten pieniin ja ahtaisiin valaistuskohteisiin sekä ulkotilojen valaistukseen. Yleisvalaistuksessa taloudellisempia ovat sen sijaan loisteputket johtuen LED:ien suuremmista hankinta- ja käyttökustannuksista.

- Tuttu juttu; sammuta valot aina kun lähdet huoneesta 10 minuuttia pidemmäksi ajaksi!

LAMPPU.jpg1-normal.jpg

- Muista puhdistaa myös lamput pölyistä! Pölyt voivat viedä suurenkin osan valaisimien valaisutehosta ja ovat lisäksi turvallisuusriski.

- Harkitse himmentimen asentamista valaisimiisi. Näin luot helposti niin tunnelmallisuutta kuin säästöä.

Ps. Blogistani facebookissa tykänneiden kesken järjestämäni arvonta on ratkennut! Onnetar suosi tällä kertaa Eveliina H:ta. Onneksi olkoon! Olen sinuun yhteydessä!:)